MENIU

Copilul dispărut la Rânca ar fi murit din cauza şocului hipotermic

Foto: RTV

Cauza probabilă a decesului copilul dispărut la Rânca în luna iulie este şocul hipotermic, potrivit primelor rezultate ale necropsiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, inspector principal de poliţie Tică Ionuţ Daniel.

"Copilul dispărut la sfârşitul săptămânii trecute în staţiunea Rânca a murit din cauza unui şoc hipotermic, ulterior fiind devorat de animalele sălbatice", a spus inspectorul principal Tică.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru clarificarea tuturor împrejurărilor legate de situaţia minorului, luându-se în calcul şi posibilitatea ca resturile de cadavru să fi fost aduse de animalele sălbatice în acel loc.

În zona Rânca au avut loc numeroase activităţi de căutare în care au fost implicaţi poliţişti, jandarmi, pădurari, salvamontişti şi voluntari, fără a fi descoperite însă indicii care să conducă la localizarea băiatului.

Rămăşiţe aparţinând minorului dispărut la data de 23 iulie au fost descoperite duminica trecută, la o distanţă de aproximativ şapte kilometri de staţiunea montană, de către un bărbat care culegea fructe de pădure în zonă. Ulterior, părinţii copilului dispărut la Rânca au recunoscut mai multe obiecte de îmbrăcăminte găsite în apropierea resturilor de cadavru uman.

Copilul, în vârstă de 7 ani, a dispărut în seara zilei de 23 iulie, de la cabana din Rânca unde era cazat împreună cu bunicii săi. Băiatul era din oraşul Techirghiol, judeţul Constanţa, şi venise la Rânca împreună cu bunicii săi.