MENIU

Copii de grădiniţă din Medgidia, intoxicaţi de la mâncare contaminată cu fecale

Foto: wikimedia.org

Aproape 50 de copii de la grădiniţele 3 şi 4 din Medgidia au fost, iar rezultatele de laborator arată că cea mai probabilă cauză a fost contaminarea alimentelor cu fecale.

Investigaţia epidemiologică efectuată de catre Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a arătat că în alimentele recoltate în grădiniţe se confirmă încărcătura mare cu Escherichia coli în mămăliga cu brânză proaspătă şi smântână, cât şi în pastele cu brânză de oaie, unt şi zahăr, fapt care denota o contaminare fecală.

De asemenea, reprezentanţii DSP au anunţat că în focarele de toxiinfecţie alimentară care au evoluat la grădiniţele din localitatea Medgidia s-au confirmat nouă cazuri de Shigella sonne S la opt copii şi un cadru didactic care a consumat din alimentele. Cei nouă nu au fost internaţi. Din cazurile internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase s-au confirmat patru coproculturi pozitive, din care două cu Shigella sonne S. Investigaţiile sunt în curs de derulare.

Peste cincizeci de copii şi cadre didactice de la grădiniţele 3 şi 4 din Medgidia au fost depistaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat alimentele servite de unităţile de învăţământ. Majoritatea au fost trataţi ambulatoriu.