MENIU

Contul personal al trezorierului PSD, Aristide Roibu, a fost devalizat de două ori, cu acte false

Foto: www.cdep.ro

Contul personal al trezorierului PSD, Aristide Roibu, deschis la o bancă din Capitală, a fost devalizat de două ori, cu acte false, persoana care a retras banii fiind prinsă în timp ce încerca să ridice, a treia oară, o sumă de bani din acelaşi cont, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit surselor, cel care i-a furat identitatea trezorierului PSD, care este şi avocat, şi i-a retras banii cu acte false este cercetat pentru fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi furt.

Cazul nu este, însă, închis, deoarece poliţiştii cred că au de a face cu o grupare de crimă organizată. Cert este că din contul personal al trezorierului s-au scos aproximativ 10.000 de euro în două tranşe, iar a doua retragere, care a fost efectuată la sucursala din sectorul 2 a unei bănci, a coincis cu momentul în care Aristide Roibu se afla într-o sucursală din sectorul 1 şi solicita un extras de cont. O zi mai târziu, cel care a ridicat banii a încercat să mai scoată din cont aproximativ 5.000 de euro, fiind prins de poliţişti.

Contactat de NewsIn, trezorierul social-democraţilor a confirmat incidentul, însă nu a dorit să comenteze pe marginea lui, motivând că a reprezentat "respectiva bancă" în calitate de avocat, astfel încât e nevoit să respecte termenii de confidenţialitate. Totuşi, Aristide Roibu a precizat că"băncii i-au fost furaţi banii, mie doar identitatea", lăsând să se înţeleagă faptul că îşi va recupera banii.

Conform surselor, casierul sucursalei de la care au fost ridicaţii banii cu acte false a cerut verificări, în momentul solicitării, în privinţa datelor de identificare ale trezorierului şi fotografia acestuia, dar nu au fost găsite, după cum a susţinut acesta, astfel încât, poliţiştii încearcă să stabilească dacă persoana care a ridicat banii în numele lui Aristide Roibu a avut complici în interiorul băncii.

Un alt indiciu care ar conduce anchetatorii la concluzia că au de a face cu o grupare de crimă organizată şi că ar putea fi vorba de posibili complici între angajaţii sau foştii angajaţi ai bancii este faptul că bărbatul care a ridicat banii din contul trezorierului PSD a avut acte şi date precise despre trezorier şi contul acestuia şi a declarat că a fost trimis la bancă de persoane despre care a oferit doar câteva indicii.
Mai multe articole despre:
furt PSD acte bani Aristide Roibu