MENIU

Contractul de preluare a constructorului Opel de către Magna ar urma să fie semnat joi

Foto: RTV

Contractul de preluare a constructorului auto Opel, filială a grupului american General Motors, de către furnizorul canadian de piese auto Magna ar urma să fie semnat joi, potrivit unui articol publicat de cotidianul economic Handelsblatt, citat de AFP.

Iniţial, contractul trebuia să fie semnat marţi, dar data a fost amânată cu două zile, din cauza discuţiilor cu sindicatele şi din cauza întrebărilor legate de finanţarea operaţiunii, a anunţat cotidianul, care citează surse apropiate negocierilor.

Compania Magna a fost aleasă luna trecută de General Motors pentru a prelua, în parteneriat cu banca rusească Sberbank, 55% din acţiunile filialei europene Opel, ce se confruntă cu probleme financiare. Opel are circa 50.000 de angajaţi în Germania, Spania, Belgia, Polonia şi Marea Britanie, prin marca Vauxhall.

Finanţarea preluării a generat discuţii aprinse la nivel european. Magna solicită 4,5 miliarde euro din fonduri publice, pentru a finaliza tranzacţia, o sumă pe care Germania, ce a acceptat plata fondurilor, vrea să o împartă între toate statele europene implicate.

Unele ţări, precum Spania şi Marea Britanie, acuză, însă, Germania că a purtat negocierile astfel încât să avantajeze în primul rând muncitorii germani, nemulţumire ce amână semnarea unui acord.

Mai multe articole despre:
General Motors finanţare Opel semnare Magna