MENIU

Consilierul personal al lui Sorin Oprescu a demisionat

Foto: romanialibera.ro

Victor Dumitriu, consilier personal al primarului Sorin Oprescu, şi-a semnat, luni seară demisia din funcţie, pe care a lăsat-o la cabinetul edilului-şef al Capitalei, fără să prezinte motivele acestei decizii.

Victor Dumitriu este al doilea consilier care-l părăseşte pe Oprescu, după demisia pe 21 ianuarie a lui Rosemarie Olănescu. 

Florin Victor Dumitriu este de profesie avocat. În vremea guvernării Năstase, acesta a ocupat funcţia de secretar de stat la APAPS, actuala Agenţie de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). Este membru al Mişcării Europene din România, organizaţie neguvernamentală condusă de un alt consilier al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu.

Averea sa nu este una neimportantă. El se poate lăuda cu două autoturisme scumpe, achiziţionate în 2008: un Subaru şi un Porsche Cayenne. Tot în acest an, Dumitriu a vândut un autoturism cu 20.000 de euro şi un apartament cu 150.000 euro. Potrivit declaraţiei sale de avere, Dumitriu mai deţine ceasuri şi bijuterii în valoare de 150.000 euro.

Conturile în valută ale lui Dumitriu sunt consistente: 409.350 de euro şi 66.200 de dolari. În plus, consilierul lui Oprescu mai are de ridicat de la societatea Intrarom, unde deţine 0,05% din acţiuni, dividende de 150.000 euro. Dumitriu deţine şi acţiuni la Transgaz, în valoare de 8.000 euro.

Apartamentul din Bucureşti unde locuieşte, cu suprafaţa de 280 metri pătraţi şi cu o valoare de impozitare de circa 500.000 lei, este pe numele soţiei.

Sorin Oprescu a venit însoţit la primăria Capitalei de şapte consilieri personali: Traian Radu Negrei, Florin Victor Dumitriu şi Mircea Octavian Constantinescu. George Iorgovan, Adrian Thiess, Cornel Comşa şi Rosemarie Olănescu.

Mai multe articole despre:
consilier Sorin Oprescu capitală primărie