MENIU

Conservatorii şi liberal-democraţii germani negociază programul de guvernare

Foto: RTV

Negocieri la sânge pentru stabilirea noului program de guvernare al Germaniei! Conservatorii conduşi de Angela Merkel, şi liberal-democraţii, care au câştigat alegerile legislative de luna trecută, se întâlnesc astăzi, a doua zi consecutiv, la Berlin.

Conservatorii şi liberalii, care vor forma noul guvern, au afişat zâmbete în faţa camerelor de luat vederi. Totuşi, liderii celor două partide au admis că ajungerea la un numitor comun, care să scoată Germania din criză, nu este un lucru uşor.

Partenerii de coaliţie au viziuni diferite în privinţa politicii fiscale. Liberalii cer scăderea impozitelor, în timp ce conservatorii cred că taxele actuale sunt o gură de oxigen pentru buget. Liberalii nu sunt de acord cu investigaţiile pe internet, inclusiv controlul mailurilor. Iar creştin-democraţii rămân neclintiţi cu privire la legea anti-terorism.

Cotidianul Bild afirmă că Uniunile creştine CDU-CSU ar dori ca negocierile să fie încheiate la 27 octombrie, pentru ca Angela Merkel şi viitorul ministru de externe, cel mai probabil Guido Westerwelle, liderul liberal-democraţilor, să meargă împreună la summitul Uniunii Europene de la sfârşitul lunii, de la Bruxelles. 

Mai multe articole despre:
Germania Angela Merkel