MENIU

Conpirom: 75% din locuinţele cumpărate prin Prima Casă să fie construite de acum înainte

Foto: webster.edu

Confederaţia patronală Conpirom a trimis vineri o scrisoare oficială către premierul Emil Boc în care solicită ca 75% din locuinţele care vor intra în programul guvernamental "Prima Casă" să fie construcţii noi, realizate de acum înainte, pentru a stimula economia, a anunţat confederaţia.

"Numai în felul acesta economia românească va fi stimulată şi se va crea circuitul de cerere şi consum care să impulsioneze piaţa", a declarat secretarul general al Conpirom, Dan Matei Agathon.

Tot în vederea sprijinirii economiei româneşti, Conpirom cere Guvernului ca orice investiţie de stat în infrastructură să ia în calcul utilizarea de produse româneşti în derularea lucrărilor, pentru ca astfel să impulsioneze producătorii autohtoni.

Comisia Europeană doreşte informaţii privind programul Prima Casă care să ateste că acesta nu este ajutor de stat, ci unul social, a declarat joi, pentru NewsIn, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, care consideră că programul guvernamental "are un pronunţat caracter social".

Citeşte mai mult pe portalul money.ro.