MENIU

Confruntări la periferia oraşului Gaza, Israelul continuă să facă presiuni

Foto: realitatea.net

În cursul zilei de luni au avut loc confruntări între activişti palestinieni şi artileria israeliană, care avansa în carierele periferice ale oraşului Gaza. Este cea de a 17-a zi a ofensivei israeliene soldată deja cu peste 900 de morţi în teritoriul controlat de Hamas.

Mai mulţi martori au declarat că tancurile israeliene au avansat cu câteva sute de metri în cartierele Sheikh Ajline, Touffah şi Zeitoun, unde au avut loc ciocniri cu militanţii palestinieni de-a lungul a trei axe.

Raidurile israeliene au avut loc în special în Jabaliya şi Beit Lahya, în nordul Fâşiei Gaza, unde se desfăşoară ciocniri violente, potrivit martorilor. În plus, armata israeliană a efectuat o incursiune în localitatea Khozaa, în apropiere de Khan Younes, în sudul teritoriului, unde a distrus 35 de case, potrivit aceloraşi surse.

Aripa armată a Hamas a afirmat că a arestat un soldat israelian, dar a adăugat că acesta a fost imediat ucis într-un raid israelian lansat împotriva atacatorilor săi. Tsahal, armata israeliană a dezminţit această informaţie.

În total, aproape 25 de palestinieni au fost ucişi în cursul zilei în raiduri sau de obuzele lansate de artileria israeliană, bilanţul victimelor palestiniene ale ofensivei israeliene ajungând la 917, potrivit şefului serviciilor de urgenţă din Gaza, Mouawiya Hassanein.

Printre morţi figurează 227 de copii, 97 de femei şi 92 de bătrâni, a precizat el. Peste 4.100 de palestinieni au fost răniţi în atacurile israeliene de la începutul ofensivei israeliene, în 27 decembrie.

Mai multe articole despre:
Israel Fâşia Gaza Hamas raiduri victime