MENIU

Confederaţiile sindicale protestează, astăzi, în Capitală

Foto: realitatea.net

Peste 20.000 de sindicalişti, reprezentând BNS, CSDR, CNSLR-Frăţia şi Cartel Alfa, protestează astăzi la un miting în Piaţa Victoriei, între orele 11.00 şi 14.00, pentru a cere creşterea salariului minim şi renegocierea legii unitare de salarizare.

Pentru acest protest, centralele sindicale au mobilizat nu doar membrii din Capitală, ci şi "teritoriul". Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, aproape 200 de autocare şi microbuze cu sindicalişti din toată ţara sunt aşteptate să ajungă între orele 8.00 şi 9.00, la cele cinci intrări din Bucureşti, pentru a participa la miting.

"Adunarea participanţilor din provincie se va face în cele cinci puncte de intrare din Bucureşti, astfel: dinspre Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, la Bulevardul Iuliu Maniu, dinspre Autostrada A2, Bucureşti-Constanţa, pe la bulevardul Theodor Pallady, dinspre DN1, Bucureşti-Ploieşti, la bulevardul Aviatorilor, dinspre DN2, şoseaua Colentina, în zona Parcului Plumbuita, iar dinspre DN 6, pe la şoseaua Alexandriei", a declarat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

De la intrările din Capitală, autocarele şi microbuzele cu manifestanţi se vor deplasa în coloane de maxim zece către Şoseaua Kiseleff, în intervalul 8.30-11.00. De asemenea, în intervalul 10.00-11.00 se va realiza accesul sindicaliştilor în Piaţa Victoriei.

Mitingul se va desfăşura în Piaţa Victoriei în intervalul 11.00-14.30. După terminarea protestului, manifestanţii vor putea părăsi Piaţa Victoriei până la ora 16.30, a mai precizat Militaru.

Măsurile de ordine publică la acest protest vor fi asigurate de peste 1.000 de jandarmi şi 540 de poliţişti. La faţa locului vor fi prezente şi două echipaje de pompieri şi patru ambulanţe SMURD, a mai spus Militaru.

Studenţii se vor alătura protestelor organizate de confederaţiile sindicale.

Traficul va fi restricţionat, miercuri, între orele 00.00 şi 18.00 în zona Guvernului. VEZI RUTELE OCOLITOARE

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de scăderea veniturilor angajaţilor din sistemul bugetar odată cu intrarea în vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de 10 zile a salariaţilor din domeniul public în perioada octombrie - decembrie 2009 şi de concedierea unui număr mare de salariaţi anunţată pentru anul 2010.

Peste 800.000 de bugetari, din  educaţie, sănătate şi administraţie publică au fost, luni, în grevă generală.