MENIU

Confederaţia "Cartel ALFA" a stabilit calendarul protestelor

Foto: RTV

Grevă de avertisment înainte de alegerile europarlamentare şi miting la sfârşitul lui iunie în Capitală. Sunt acţiunile de protest anunţate marţi de confederaţia Cartel Alfa, care are peste un milion de membri. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de decizia Guvernului de a îngheţa salariile, în condiţiile în care a scăzut puterea de cumpărare.

Primele acţiuni de protest vor avea loc la nivel judeţean. În perioada 20 mai -20 iunie vor fi organizate pichetări şi mitinguri. Pe 5 iunie, înaintea alegerilor europarlamentare, Cartel Alfa va organiza o grevă de solidaritate de 15 minute.

"La sfârşitul lunii iunie va fi un miting în Bucureşti la care încercăm să mobilizăm cât mai multă lume. Urmează şi alte acţiuni punctuale, precum cele din sectorul învăţământ care vor fu susţinute. Acţiuni la nivelul metalurgiei", a declarat Bogdan Hossu, preşedinte CNS Cartel Alfa.

Sindicatele cer păstrarea locurilor de muncă, blocarea privatizărilor în companiile de stat şi urgentarea apariţiei legii unice de salarizare în sistemul bugetar. Sindicaliştii cer demisia mai multor miniştri printe care cel al muncii şi cel al educaţiei.

La confederaţia sindicală cartel alfa sunt afiliate 42 de federaţii profesionale.