MENIU

Conducerile a 20 de organizaţii locale ale PNL Alba au fost dizolvate în urma alegerilor din 7 iunie

Foto: RTV

Conducerile a 20 de organizaţii locale ale PNL din judeţul Alba au fost dizolvate, nouă şi-au dat demisia, iar pentru şase consilieri locali ai PNL a fost retras sprijinul politic, în urma şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL Alba care s-a desfăşurat sâmbătă.

În urma acestei şedinţe cei aproximativ 100 de membri ai delegaţiei au decis să dizolve 20 de conduceri de organizaţii locale. Conducerile altor nouă organizaţii liberale din Alba şi-au dat demisia, iar pentru şase consilieri locali ai PNL a fost retras sprijinul politic.

Aceste sancţiuni au fost date ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de PNL Alba la alegerile europarlamentare, unde procentul obţinut de liberali la nivelul judeţului a fost de 14.36%, sub media naţională a partidului.

De altfel, Alba nu este singurul judeţ în care s-au operat schimbări în conducerile organizaţiilor locale ale PNL, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile din 7 iunie.  Noua conducere a PNL Bistriţa-Năsăud a înlocuit, miercurea trecută, 13 preşedinţi de organizaţii locale care au obţinut sub 10% la alegerile europarlamentare, urmând ca, în perioada următoare, să mai facă schimbări în alte 27 de organizaţii.

Preşedintele interimar al filialei Bistriţa-Năsăud a PNL, deputatul Ioan Ţintean, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pedeapsa a fost "blândă" în comparaţie cu propunerile de la nivel central.
"În alte localităţi din ţară li s-a retras sprijinul politic unor consilieri sau viceprimari care au obţinut sub 5%", a declarat Ţintean.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, pe 15 iunie, la finalul şedinţei Consiliului Naţional Executiv, că s-a decis dizolvarea Birourilor teritoriale ale organizaţiilor judeţele Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa şi Neamţ, care au obţinut un scor de sub 10% la europarlamentare.

Potrivit lui Antonescu, discutând despre toate organizaţiile, în detaliu, Consiliul Naţional Executiv a adoptat o serie de hotărâri, printre care dizolvarea Birourilor teritoriale ale organizaţiilor judeţele Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa şi Neamţ, care au obţinut un scor de sub 10%. Liderul PNL a explicat că, în cazul judeţelor din Ardeal, (cu referire la Mureş, Covasna, Harghita, Bihor, Satu Mare, Cluj) s-a realizat o ponderare etnică, adică s-a stabilit ce procente au luat din populaţia non-maghiară. Prin acest calcul, toate organizaţiile menţionate au obţinut peste 10%.

Mai multe articole despre:
PNL Alba Iulia dizolvare filiale