MENIU

Conducerea PNL a anunţat organizarea Congresului Extraordinar pe 20-21 martie

Foto: tehnopol.ro
Tăriceanu: Actuala guvernare este neputincioasă, face gafe după gafe

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că Congresului Extraordinar al PNL va avea loc pe 20-21 martie. O astfel de reuniune \"are menirea să reducă anumite tensiuni\" din partid.

"Cred că un congres extraordinar, pe de-o parte are menirea să reducă anumite tensiuni, pentru că există o competiţie internă în fiecare partid, dar are şi scopul de a da legitimitate proaspătă celor care vor conduce partidul în perioada următoare, în postura de partid de opoziţie", a declarat preşedintele PNL în urma întâlnirii pe care a avut-o cu liderii liberali.

"Mă bucur că acest semnal pe care l-am dat, privitor la considerarea, în modul cel mai serios, a necesităţii unui congres extraordinar în PNL acum, după încheierea unui ciclu electoral, a fost luat în seamă de marea majoritate a liderilor noştri", a spus Tăriceanu, precizând că se referă la preşedinţii de filiale.

Tăriceanu a spus că în prezent asistăm la o guvernare care "este neputincioasă, face gafe după gafe, este marcată de nişte deficienţe extrem de grave". Liderul PNL a amintit de demisiile în lanţ din ultima vreme, acestea reprezentând un record nemaîntâlnit într-o ţară civilizată.

Ludovic Orban: Partidul trebuie să intre în campania prezidenţială cât mai repede, cu un candidat legitim

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, în ceea ce priveşte candidaturile la şefia partidului "există o întreagă zvonistică". "Chiar şi eu sunt printre cei care au spus că întenţionez să candidez", a adăugat Orban. Acesta a precizat că, în ce priveşte candidatura sa, va continua să-şi consulte colegii de partid, cât şi pe "bunul coleg şi prieten Crin Antonescu".

În ceea ce priveşte congresul PNL, Ludovic Orban a spus că a propus introducerea pe ordinea de zi a adoptării strategiei politice, a noului statut, alegerea tuturor organismelor de conducere la nivel naţional "de la preşedinte, la biroul politic, curtea de onoare şi arbitraj şi comisia de cenzură". 

Cât despre alegerea noului preşedinte de partid în cadrul congresului, Orban a spus că părerile sunt împărţite şi că, cel mai probabil, o decizie va fi luată la Delegaţia Permanentă care va avea loc până în 20 februarie.

Vicepreşedintele PNL este de părere că partidul trebuie să intre în campania prezidenţială cât mai repede, cu un candidat legitim şi care să aibă încrederea întregului partid.

"Cred că la preşedinţia României trebuie să candideze liberalul care se bucură de cea mai mare încredere în partid, ca atare cred că preşedintele partidului va trebui să îşi asume răspunderea de a candida la preşedinţia României", a spus Orban.