MENIU

Conducerea PD-L a discutat situaţia ministrului Monica Iacob Ridzi

FOTO: NewsIn

Conducerea democrat-liberalilor a fost reunită în şedinţa Biroului Permanent Naţional, subiectul principal fiind cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Liderii PDL, în frunte cu Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Theodor Stolojan, au discutat scandalul legat de finanţarea "Zilei Tineretului", în care este vehiculat şi numele ministrului Monica Iacob Ridzi. Democrat-liberalii au discutat şi oportunitatea menţinerii în funcţie a ministrului, precum şi costurile de imagine pe care scandalul le aduce partidului.

PDL a analizat această chestiune după ce, la finele săptămânii trecute, au apărut speculaţii legate de înlocuirea acesteia din funcţie, unii lideri ai partidului fiind nemulţumiţi de modul în care Iacob Ridzi a gestionat acest scandal. Au apărut şi poziţii publice ale unor lideri PDL, care au cerut voalat sau deschis înlocuirea lui Ridzi. Este cazul ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, a vicepreşedinţilor Cezar Preda şi Ioan Oltean.

La intrarea în sediul PD-L, şi-a făcut apariţia şi Bogdan Boza, fostul contracandidat al Elenei Băsescu la funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tineret a PDL. El a fost însoţit de alte două persoane, care purtau pancarte pe care se puteau citi "Băse, n-o mai ţine în braţe pe Monica!" sau "Ridzi - DNA - OTPDL". Boza a fost legitimat de reprezentanţii Jandarmeriei. "Că stăm cu trei pancarte nu reprezintă o tulburare a ordinii publice precum deturnările de fonduri la Ministerul Tineretului", a spus Boza când i s-a cerut autorizaţia pentru mini-manifestaţia organizată.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat duminică la Antena 3 că va demisiona "fără clipire" numai dacă DNA cere începerea urmăririi penale împotriva sa şi că o demisie înainte de rezultatele anchetelor în desfăşurare ar însemna ca ea să fugă de răspundere.