MENIU

Conducerea IPJ Ialomiţa a demisionat

Foto: clubafaceri.ro

Conducerea IPJ Ialomiţa a demisionat, decizia fiind luată în urma unui scandal între două grupuri de romi. Scandalul s-a petrecut chiar în faţa sediului IPJ Ialomiţa. Alţi 21 de poliţişti de la IPJ Ialomiţa sunt cercetaţi preliminar.

Şeful Poliţiei Municipiului Urziceni, Constantin Greu, precum şi adjunctul acestuia, Ioan Tiţă, şi-au prezentat demisia din funcţiile deţinute, care le-a fost aprobată de către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, după scandalul din 21 ianuarie dintre două clanuri de romi. 

"În vederea clarificării detaliilor referitoare la incidentul de la Urziceni, din data de 21 ianuarie a.c., conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a dispus, imediat după incident, declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de reprezentanţii conducerii Poliţiei Municipiului Urziceni", se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit acestuia, în urma activităţilor de control şi cercetare efectuate de specialişti din cadrul IGPR, au fost reţinute în sarcina conducerii  Poliţiei Municipiului Urziceni mai multe abateri de ordin profesional.

În acest context, şeful Poliţiei Municipiului Urziceni, precum şi adjunctul acestuia şi-au prezentat demisia din funcţiile deţinute, care le-a fost aprobată de către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

Totodată, potrivit comunicatului, o echipă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a efectuat o evaluare a activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, în urma căreia au fost atenţionaţi atât şeful inspectoratului de poliţie amintit, adjunctul acestuia pe linie de ordine publică, precum şi alţi 21 de poliţişti.

De asemenea, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de 10 poliţişti, printre care şi adjunctul şefului de inspectorat pe linie de investigaţii criminale.

Două clanuri de romi din Urziceni s-au luat la bătaie, pe 21 ianuarie, cu săbii şi bâte, pe o stradă din oraş şi au continuat în faţa sediului poliţiei, pentru o presupusă taxă de protecţie de 7.000 de euro.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a declarat, în ianuarie, că a cerut Corpului de control al ministerului o anchetă privind modul în care au acţionat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni în aplanarea unui incident stradal spontan produs între două familii. 

Mai multe articole despre:
demisie scandal romi