MENIU

Conducerea Camerei Deputaţilor îi scrie lui Kovesi, în dosarul Năstase

Foto: romanialibera.ro

Noi tensiuni în Camera Deputaţilor generate de cazul Adrian Năstase. Deputaţii PD-L au cerut, miercuri, în plen, reluarea votului asupra cererii procurorilor de începere a urmăririi penale a fostului premier. Tot miercuri, Biroul Permanent i-a trimis procurorului general o scrisoare prin care cere precizări suplimentare asupra dosarului pentru care a solicitat aviz de urmărire penală.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că preşedinta Camerei, Roberta Anastase, şi chestorul Nicolae Bănicioiu au venit cu draft-uri diferite de scrisoare către procurorul general, Laura Codruţa Kovesi.

În final, deputaţii au decis, cu 5 voturi favorabile şi 2 abţineri, ale reprezentanţilor PNL, ca versiunea lui Anastase să fie trimisă lui Kovesi, a precizat Pardău.

Potrivit documentului propus de preşedinta Camerei, procurorul general este informat că, în urma solicitării sale, plenul Camerei, reunit în şedinţa din 23 iunie, a avut înscrise pe ordinea de zi două proiecte.

"Primul, votat, a stabilit că cererea dvs. (n.r. a lui Kovesi), referitoare la dosarul nr. 114/C/2007, este inadmisibilă. Al doilea, aflat încă în dezbatere şi care urmează să răspundă fondului cererii, se referă la dosarul nr. 33/P/2009, aşa cum apare în adresa înaintată, la 10 martie 2009. Prin urmare, vă rugăm să ne precizaţi pentru care dosar aţi solicitat cererea de urmărire penală", se arată în scrisoare.

Pe de altă parte, deputaţii din conducerea Camerei au decis, "prin consens", să păstreze pe ordinea de zi a plenului proiectul de hotărâre privind începerea urmăririi penale a lui Năstase, care a fost pus la "punctul 1 din capitolul Amânate", a susţinut secretarul Pardău. Potrivit acestuia, deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a propus scoaterea de pe ordinea de zi a acestui punct, însă propunerea nu a fost adoptată.

"La punctul 2 pe ordinea de zi apărea proiectul de hotărâre de începere a urmăririi penale a domnului deputat Adrian Năstase. Liderul de grup al PSD a propus scoaterea de pe ordinea de zi, însă nu s-a aprobat. Acest proiect a fost pus la poziţia numărul 1 din capitolul 'Amânate', prin consensul membrilor Biroului Permanent. El era pe ordinea de zi şi nu Biroul Permanent poate să îl scoată, ci plenul", a precizat Pardău, care a completat că scrisoarea lui Anastase către Procurorul general a fost adoptată cu 5 voturi pentru şi 2 abţineri, din partea PNL.