MENIU

Concursul Ieşi (d)in tipar! şi-a desemnat câştigătorii

Foto: Business Standard

Agenţiile Griffon & Swans, Creativ Pro Design, LiteBox, Spotlight şi Aliria Studios sunt câstigătoarele concursului de machete neconvenţionale “Ieşi (d)in tipar !”, organizat de Business Standard şi IQads.

Cele cinci machete câştigătoare vor fi publicate în săptămâna 5-9 octombrie în pagina Media & Comunicare a cotidianului Business Standard, pe www.standard.ro şi pe www.iqads.ro. Marele câştigător al concursului este agenţia Griffon & Swans, care a obţinut cel mai mare număr de puncte, urmată îndeaproape de Creativ Pro Design şi LiteBox.

"Business Standard a demonstrat că se poate ieşi (d)in tipar, atât prin conţinutul său editorial, cât şi prin layout, aşa că am vrut să-i provocam şi pe alţii s-o facă. Creativitatea n-ar trebui stavilită de formate, aşa că ne-am propus să dăm agenţiilor de publicitate ocazia de a-şi demonstra potenţialul creativ. A fost, fără îndoială, o provocare, dar rezultatele ne fac să credem că acest concurs va deveni doar prima ediţie a unei competiţii cu care vom reveni", spune Ruxandra Predescu, Director Marketing, Business Standard.

Concursul de machete necovonvenţionale “Ieşi (d)in tipar!” s-a desfăşurat în perioada 7 septembrie – 1 octombrie. 30 de agenţii de publicitate au “ieşit (d)in tipar” şi şi-au înscris machetele de autopromovare în competiţie. În perioada 28 – 30 septembrie, juriul, format din toţi participanţii, a votat cele mai creative şi neconvenţionale execuţii. Fiecare agenţie participantă a acordat rating-uri în intervalul 1 (minim) – 5 (maxim) pentru fiecare execuţie din concurs, mai puţin propria machetă.

Promovarea concursului a început din perioada festivalului de publicitate neconvenţională ADfel, organizat de IQads în perioada 31 august – 6 septembrie. Cotidianul de afaceri Business Standard a publicat o serie de machete neconvenţionale prin care a promovat competiţia, invitând agenţiile româneşti de advertising sa iasă, la propriu, din şi în tipar.

Toate machetele înscrise în concurs pot fi vizualizate aici.