MENIU

CONCURS: Scrie povestea ta despre Deep Purple pe REALITATEA.NET şi câştigă două invitaţii la concertul lui Jon Lord

Foto: Realitatea.NET
Foto: Realitatea.NET

În ce context ai ascultat şi te-ai îndrăgostit de Deep Purple? Scrie povestea ta pe REALITATEA.NET şi poţi câştiga două invitaţii la Concertul Extraordinar susţinut de Jon Lord la Sala Palatului.

Sala Palatului găzduieşte joi, 5 noiembrie 2009, de la ora 20.00, concertul extraordinar susţinut de Jon Lord. Românii vor avea şansa să asculte capodoperele Deep Purple, cum ar fi integrala "Concerto for Group and Orchestra", "Pictures of Home" sau "Child in Time", împreună cu alte piese selectate din mai mult de 15 albume solo compuse de Jon Lord.

Câştigaţi două invitaţii la Concertul Extraordinar susţinut de Jon Lord la Sala Palatului pe 5 noimbrie, povestindu-ne în ce context aţi ascultat şi v-aţi îndrăgostit de trupa Deep Purple.

Jon Lord a acceptat invitaţia de a prezenta publicului din România o capodoperă contemporană deosebită. Într-un mesaj pe pagina de internet a artistului, Jon Lord declara: "Vă anunţ că nu m-am pensionat!"

Spectacolul, un eveniment ARTmania, va începe la ora 20:00, însă accesul publicului va fi permis începând cu ora 19:00. Biletele, în valoare de 360, 270, 180, 90 şi 72 lei sunt disponibile la Sala Palatului, Magazinul Muzica, în reţeaua magazinelor Germanos şi Diverta, a librăriilor Cărtureşti şi online, pe myticket.ro, ticketpoint.ro,  bilete.ro şi eventim.ro.

Jon Lord compune muzică şi este cunoscut ca interpret de orgă Hammond. A inventat un gen muzical special format dintr-un amestec de muzică rock şi muzică clasică. Membru în Deep Pruple, Whitesnake, Paice, Ashton & Lord, având numeroase colaborări cu artişti consacraţi, gazda concertului din 5 noiembrie are invitaţi pe măsură.

Legenda Deep Purple va urca pe scenă alături de Steve Balsamo, Kasia Laska şi Orchestra Filarmonică din Ruse dirijată de Naiden Todorov.

Cea mai bună compoziţie a sa, "Concerto for Group and Orchestra", a fost interpretată la Royal Albert Hall în 1969 împreună cu Deep Purple şi "Royal Philarmonic Orchestra" din Londra. În septembrie 1999, la aniversarea a 30 de ani de la premiera fascinantei compoziţii, concertul a fost reinterpretat de "London Symphony Orchestra" sub bagheta distinsului dirijor Paul Mann. Cele două reprezentaţii de la Royal Albert Hall s-au desfăşurat cu casa închisă, iar discurile vândute au atins cifra de 500.000 de exemplare. Au urmat 40 de concerte în Europa, America de Sud şi Japonia alături de "Orchestra Filarmonicii George Enescu" în Europa şi "New Japan Philharmonic Orchestra" în Japonia.

Jon Lord s-a retras în 2002 din Deep Purple şi s-a dedicat compoziţiei muzicale şi concertelor blues/rock. În 2008 devine compozitor consacrat de muzică clasică din momentul în care Durham Concerto intră în topurile muzicale de specialitate. Anul acesta pe 1 Septembrie, Jon Lord a cântat la Amfiteatru Roman din Plovdiv pentru 4.000 de oameni.