MENIU

Concluzia comisiei de control SRI: Cazul Mircea Băsescu nu există. Totul a fost amplificat de presă

Foto: media2.gruprc.ro

Concluzia la care a ajuns Comisia este că, de fapt, un asemenea caz nu există, ci e un caz preluat şi amplificat de presă, fără elemente reale şi legale, a spus, marţi, Cezar Preda, la finalul audierilor Comisiei de control a SRI, făcând referire la aşa-zisa implicare a fratelui preşedintelui Băsescu, Mircea Băsescu, în transportul de armament de la Băbeni.

"Concluzia la care a ajuns Comisia de control a SRI este că, de fapt, un asemenea caz nu există, ci este un caz preluat şi amplificat de presă, fără elemente reale şi legale astfel încât să atragă după sine responsabilitatea clară a unui organism sau altul abilitat să vizeze securitatea naţională", a spus Cezar Preda.

"Din ansamblul discuţiilor, a rezultat că alegaţiile vehiculate în mass-media includ neconcordanţe, inexactităţi şi asocieri forţate şi chiar neadevăruri flagrante, care ar putea afecta credibilitatea structurilor naţionale de securitate. Comisia SRI consideră închis subiectul informaţiilor lansate în mass media, ca urmare a clarificărilor cu date şi răspunsuri complete aduse de către SRI la toate solicitările adresate", se arată în comunicatul comisiei.

Totodată, preşedintele Comisiei de control asupra activităţii SRI a făcut un apel către clasa politică şi societatea civilă, cerând "să nu se mai pună presiune pe Serviciu", despre care spune că este "transparent, neangajat politic şi că îşi face treaba". "Nu rezolvăm nimic în ţară dacă vom continua să punem presiune cu anume acuze pe care nu le putem demonstra şi le lăsăm la stadiul de a le lansa pe piaţă", a încheiat Preda.

Citeşte şi

Stănişoară: Numele lui Mircea Băsescu nici nu a fost pomenit la audierile Comisiei de Apărare

Sorin Roşca Stănescu: Traian şi Mircea. Lăcomia îi mănâncă pe-amândoi