MENIU

Concert al orchestrei Dor românesc, în memoria interpretei de muzică populară Valeria Peter Predescu

Foto: crestinortodox.ro

Orchestra profesionistă "Dor românesc", dirijată de maestrul Ştefan Cigu, a susţinut, miercuri seară, un concert în memoria interpretei de muzică populară Valeria Peter Predescu care a fost înmormântată, joi, la Telciu.

Concertul orchestrei, alături de care a cântat şi Valeria Peter Predescu, şi în care cântă, în prezent, Matilda Pascal Cojocăriţa sau Alexandru Pugna, a fost programat de la ora 18:00 în sala mare a Centrului Cultural Municipal "George Coşbuc" din Bistriţa, unde a fost depus şi sicriul artistei, dar într-o altă sală.

De altfel, tot miercuri, de la ora 19:00, a fost un prohod la care au participat autorităţi locale, dar şi numeroşi oameni de cultură din judeţ şi din ţară.

Directorul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Nicoale Gălăţean, a declarat, miercuri, că printre cei care şi-au anunţat participarea la înmormântarea artistei sunt Nicolae Sabău, dar şi Nicolae Mureşan, ambii interpreţi din aceeaşi generaţie cu artista.

După prohodul de miercuri seară, joi, sicriul a fost  transportat la Telciu unde de la ora 14:00 a avut loc înmormântarea artistei în curtea bisericii ortodoxe din localitatea sa de baştină al cărei cetăţean de onoare este încă din 1996.

Valeria Peter Predescu (62 de ani) a decedat, luni noaptea, în urma unui stop cardiac. De-a lungul carierei sale artistice, care s-a întins pe durata a 35 de ani, a imprimat peste 60 de albume şi a editat patru cărţi.

Mai multe articole despre:
concert orchestra