MENIU

Componenţa noului guvern de la Chişinău ar putea fi anunţată săptămâna aceasta, spune Ghimpu

Foto: pl.md

Componenţa viitorului guvern de la Chişinău ar putea fi anunţată săptămâna aceasta, în cazul în care Curtea Constituţională va da câştig de cauză sesizării AIE, potrivit căreia Vitalie Pârlog a fost numit ilegal premier interimar, a anunţat preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, citat de Unimedia.

Sâmbătă şi duminică, liderii AIE - Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Marian Lupu şi Serafim Urechean - s-au întâlnit la sediul PLDM, unde au discutat împărţirea funcţiilor în Guvern.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Voronin, care a anunţat că pregăteşte PCRM de alegeri anticipate, cei patru lideri au ţinut să condamne comportamentul fostului preşedinte al ţării. "Nu cred că toţi deputaţii din PCRM judecă astfel. În cazul care se vor anunţa alegeri anticipate, Partidul Comuniştilor va fi cel care va pierde cel mai mult", a avertizat preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu.

"Dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că Vladimir Voronin este un om iresponsabil", a subliniat şi Serafim Urechean, noul prim-vice-preşedinte al Parlamentului. "Este o declaraţie bazată pe emoţii şi frustrări", este de părere Vlad Filat, candidatul AIE la funcţia de prim-ministru, în timp ce Marian Lupu, candidatul AIE la funcţia de preşedinte a declarat că "dacă totuşi se întîmplă, este un lucru arhinedorit".

După şedinţa în plen a Parlamentului nou ales, care a avut loc în după amiaza zilei de vineri, 11 septembrie, deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat pentru presa rusă că AIE se grăbeşte să îngroape PCRM, iar declaraţiile pe care le fac liderii acestei forţe politice ar trebui să fie mai responsabile.