MENIU

Completul de judecată a respins cererea lui Serghei Gorbunov de recuzare a instanţei

Foto: ziarulconstanta.ro

Completul de judecată nu a acceptat cererea lui Serghei Gorbunov de a fi judecat de o altă instanţă. Gorbunov făcuse această cerere pe motiv că îi sunt încălcate anumite drepturi, cum ar fi cel de a vorbi cu presa şi de avea un translator în procesul în care este acuzat că a comis un jaf în 2003.

Completul de judecată s-a retras o oră pentru a analiza cererea lui Serghei Gorbunov, iar, la întoarcere, judecătorul a spus că motivele pe care le invocase Gorbunov  nu sunt întemeiate.

Totuşi, judecătorul i-a adus lui Gorbunov şi un interpret pentru ca acesta să fie mulţumit.

Înaintea termenului de astăzi, Serghei Gorbunov a spus presei că intenţionează să dea statul român în judecată şi să ceară daune morale pentru toate acuzaţiile care i se aduc şi de care nu se face vinovat. De asemenea, a spus că nici prietenul său, Serghei Gribenco, nu este vinovat de ceea ce s-a întâmplat la Braşov.

Serghei Gorbunov a fost adus din nou luni de la Penitenciarul Aiud la Judecătoria Deva, pentru un termen în dosarul în care este acuzat de o tâlhărie comisă din anul 2003. 

Potrivit rechizitoriului, Gorbunov l-a bătut cu ranga pe patronul unei case de schimb valutar şi apoi i-a furat 70.000 de lei. Victima susţine că Serghei Gorbunov era însoţit de un bărbat, însă poliţiştii nu l-au găsit nici acum pe presupusul complice al acestuia.

La primul termen de judecată, care a avut loc la Deva în 16 februarie, Gorbunov a declarat că nu este vinovat şi că anchetatorii i-au falsificat proba de ADN. Apărătorii săi au cerut o nouă expertiză, efectuată de această dată la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici din Bucureşti.