MENIU

Compania Yemenia era sub "supraveghere atentă" în Franţa, iar avionul avusese mai multe probleme

Foto: armateursdefrance.org

Compania aeriană Yemenia s-a aflat "sub supraveghere atentă" din partea autorităţilor franceze, iar la avionul dispărut fuseseră constatate mai multe probleme, a declarat marţi secretarul de stat pentru transporturi Dominique Bussereau.

Este vorba de "o companie care era supravegheată atent şi de un avion care a dispărut din spaţiul aerian francez în urma numeroaselor probleme constatate", a declarat Bussereau.

Anterior, oficialul francez dăduse asigurări că Yemenia nu figurează "pe lista neagră" cu companii aeriene periculoase. "În caz contrar, nu ar fi primit autorizaţie să plece de la Roissy", a explicat el.  În plus, Airbus A310 este "unul dintre avioanele cele mai cunoscute din lume şi unul dintre cele mai folosite", a spus el. 

Potrivit secretarului de stat, autorităţile cred că la originea accidentului ar putea fi condiţiile meteo nefavorabile. "Despre asta se vorbeşte în prezent, este puţin cam vag". Oficialul a explicat că ar fi existat două tentative ratate de a ateriza. "Deocamdată este nevoie de prudenţă, până când vor fi verificate toate aceste informaţii", a spus el.

De altfel, directorul aeroportului internaţional din Moroni a anunţat că în momentul în care urma să aibă loc aterizarea aparatului, condiţiile meteo nu erau favorabile. "Avionul era aşteptat la 22.30 GMT (1.30 ora României şi locală - n.red.). Înainte de aterizare, turnul de control a pierdut legătura cu echipajul. Condiţiile meteo erau nefavorabile, cu rafale puternice de vânt", a declarat Hadji Mmadi Ali. 

Avionul avea la bord 153 de pasageri şi membri ai echipajului şi s-a prăbuşit la mai puţin o lună după accidentul Air France din 1 iunie. 

Mai multe articole despre:
avion prăbuşit Comore Yemenia