MENIU

Comisioanele mai mici atrag tot mai mulţi investitori spre online

foto: standard.ro

Un număr tot mai mare de investitori la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) preferă să tranzacţioneze direct, prin intermediul platformelor online ale firmelor de intermediere, în detrimentul conturilor asistate de brokeri. Reprezentanţii societăţilor de brokeraj spun că cererea din ce în ce mai ridicată pentru acest tip de servicii i-a determinat să îşi îmbunătăţească serviciile online şi chiar, în unele cazuri, să se concentreze în special pe acest segment.

Circa 40% din tranzacţiile intermediate de către Intercapital Invest, una dintre cele mai mari societăţi de brokeraj axate în special pe retail, sunt realizate prin intermediul platformei K-Trade, tendinţa fiind în creştere comparativ cu anul trecut. Firma a avut un rulaj de 260,8 mil. lei (61,2 mil. euro) în primele opt luni din anul 2009.

“Avem un număr de 2001 clienţi care tran­zacţionează online pe platforma K-Trade la sfârşitul lunii august, în creştere cu 6,1% comparativ cu luna decembrie 2008, când numărul era de 1.885. Clienţii care tranzacţionează online au o pondere de 30-40% din rulajul nostru”, a declarat Răzvan Paşol, preşedintele Intercapital. De asemenea, el a remarcat un număr în creştere de situaţii în care clienţii îşi mută conturile pe platforma de tranzacţionare online, acest lucru având loc mai ales în cazul investitorilor cu experienţă. Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
investitori online BVB clienţi brokeraj