MENIU

Comisia pentru Egalitate de Şanse între Bărbaţi şi Femei Vaslui nu are activitate

Foto: Realitatea TV

Am găsit cea mai bună slujbă din România! Cea de preşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse între Bărbaţi şi Femei din Vaslui. În doi ani de când s-a înfiinţat comisia nu s-a înregistrat nicio plângere, iar unicul angajat, preşedintele comisiei, şi-a umplut timpul cu completarea de chestionare şi participarea la simpozioane. Totul pentru aproape 2.000 de lei pe lună.

Comisia judeţeană pentru Egalitatea de Şanse între Bărbaţi şi Femei a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, în cadrul Direcţiei Muncii şi Protecţiei Sociale. În cei doi ani de activitate, nu s-a înregistrat, oficial, niciun act de discriminare.

"Deci sesizare scrisă am avut din partea unei persoane, i-am trimis acea petiţie la Bucureşti şi a primit răspunsul în termenul prevăzut de lege, în 30 de zile a primit răspunsul. I-a spus că nu ţine de specificul agenţiei", a declarat Iulian Nistor, preşedinte COJES.

Şi cum în România femeile nu prea sunt discriminate, nici nu e de mirare că raportul de activitate pe anul trecut sună cam aşa.

"Deci: completat 30 de chestionare privind situaţia femeii din mediul rural, cel mai sărac din punct de vedere economic. Completat, tot la fel, 30 de chestionare privind situaţia femeii din oraşele reşedinţă de judeţ, Vaslui, adică. Participat la simpozion cu ocazia zilei de 8 Martie cu tema imaginea femeii", a rezumat directorul activitatea sa pe un an.

Aproape 2.000 de lei pe lună din banii publici, pentru a rezolva plângeri care nu există şi pentru a învărti câteva hârtii. 

Maria Moţa, şeful ANES pe ţară de la sfârşitul lui martie a spus că au fost demarate controale la Caraş-Severin, la Tulcea, la Vaslui, dar activitatea ANES nu este pe reclamaţii, ci desfăşoară politici.

Ce fel de politici, este greu de spus, pentru că pagina de internet a Agenţiei pentru Egalitatea de şanse între Femei şi Barbaţi este în construcţie. Singurele informaţii sunt o adresă şi un număr de telefon.

Mai multe articole despre:
Vaslui plângeri bani publici