MENIU

Comisia parlamentară care anchetează cazul ministrului Ridzi s-a întrunit, miercuri, pentru prima oară

Foto: NewsIn
Foto: NewsIn

Preşedintele Comisiei, liberala Alina Gorghiu, susţine că vrea să facă lumină cât mai repede în cazul manifestărilor pentru Ziua Tineretului. PNL o acuză pe Monica Iacob Ridzi, ministrul Turismului, de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă, Alina Gorghiu, a solicitat Biroului Permanent să le pună la dispoziţie mijloacele de care au nevoie pentru desfăşurarea, în bune condiţii, a anchetei.

Gorghiu vrea să elaboreze regulamentul de funcţionare a Comisiei, programul de funcţionare, dar şi să stabilească persoanele care vor fi chemate la audieri, dând asigurări că prima persoană care va fi anchetată va fi însăşi Monica Iacob Ridzi.

Din Comisia de anchetă fac parte deputaţii PSD Cristian Dumitrescu, Anghel Stanciu, Doina Burcău, Dan Ioan Florea şi Nicolae Bănicioiu. Democrat-liberalii sunt reprezentaţi de Gelu Vişan, Dan Radu Zătreanu, Cristian Petrescu, Marius-Sorin Göndör şi Sever Voinescu. La rândul lor, liberalii i-au delegat în Comisia de anchetă pe Alina Gorghiu, Graţiela Gavrilescu şi Bogdan Olteanu, iar UDMR este reprezentat de Lakatos Peter. În comisie se află şi un reprezentant al grupului minorităţilor.