MENIU

Comisia Fulbright din România lansează bursa Fulbright Senior Award în Statele Unite

Foto: REALITATEA.NET

Comisia Fulbright din România anunţă deschiderea competiţiei Fulbright Senior Award 2010-2011, prin care profesorii, cercetătorii şi profesioniştii din mediul public şi privat din România, cu diplomă de doctorat sau echivalent al acesteia pot obţine burse postodctorale de cercetare şi predare la universităţi din Statele Unite ale Americii.

Bursa vizează toate disciplinele exceptând medicina clinică şi acoperă integral costurile de transport, asigurare medicală şi stipendiul lunar pentru cheltuielile de cazare. Durata bursei este între 3 şi 6 luni iar data limită de înscriere este 5 noiembrie 2009. Candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română, diplomă de doctorat sau echivalent al acesteia şi cunoştinţe de limba engleză.

Pentru înscrierea în concurs, candidaţii trebuie să completeze un formular online, la care să adauge un proiect detaliat referitor la activitatea propusă de cercetare sau predare, copie a diplomei de doctorat şi trei scrisori de recomandare. Candidaţii sunt încurajaţi să ataşeze şi o invitaţie de la instituţia gazdă. Mai multe informaţii pe site-ul www.fulbright.ro.

Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, ştiinţifice şi educaţionale desfăşurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Comisia Fulbright din România administrează acest program şi acordă burse pentru cetăţeni români şi americani. În consiliul Director al Comisiei Fulbright sunt prezenţi oficiali ai Ambasadei SUA la Bucureşti, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării  şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Mai multe articole despre:
Statele Unite bursă Fulbright