MENIU

Comisia Europeană va vira următoarea tranşă pentru România în 2010

Foto: money.ro

CE va putea aproba următoarea tranşă din împrumut în decembrie, dacă se îndeplinesc condiţiiile cerute, dar va vira banii în 2010, iar reprezentanţii FMI susţin că a rămas foarte puţin timp pentru ca România să ia măsurile necesare astfel încât tranşa din decembrie să poată fi luată la timp.

"Din punctul de vedere al Comisiei Europene, imediat ce situaţia politică se rezolvă, nu excludem aprobarea tranşei, dar pentru virarea banilor este nevoie de câteva săptămâni de la luarea deciziei, ca să avem timp să luăm banii din piaţă", a spus reprezentantul Comisiei Europene (CE) Elena Flores, în cadrul misiunii de evaluare a României.

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) , Jeffrey Franks, a precizat că, spre deosebire de CE, Fondul are banii necesari pentru a vira la timp tranşa a treia, dar "este puţin timp şi avem nevoie de măsuri foarte rapide pentru a putea face viramentul".

"Există timp, dar nu foarte mult. Chiar dacă tranşa a treia nu va fi virată anul acesta, ea poate fi virată la începutul lui ianuarie 2010 sau la sfârşitul primei luni", a precizat Franks.

Mai multe articole despre:
Comisia Europeană FMI tranşă FMI