MENIU

Comisia de Recurs a FRF a redus suspendarea terenului lui FC Timişoara de la 4 etape la una singură

Foto: www.banaterra.eu

Comisia de Recurs a FRF a admis apelul depus de FC Timişoara împotriva deciziei Comisiei de Disciplină şi a redus sancţiunea de interzicere a dreptului de organizare a jocurilor de pe propriul stadion de la patru etape la una singură.

Pe lângă această decizie, s-a hotărât ca amenda de 50.000 de lei primită iniţial de bănăţeni să fie scăzută la 40.000 de lei.

FC Timişoara nu avea voie să dispute pe stadionul Dan Păltinişanu următoarele patru meciuri considerate pe teren propriu şi a primit o sancţiune financiară în valoare de 50.000 de lei din partea Comisiei de Disciplină a FRF, în urma incidentelor de la finala Cupei României.

Atunci, mai mulţi suporteri ai echipei FC Timişoara au trecut de cordonul de jandarmi care îi păzea în timpul meciului cu CFR Cluj din finala Cupei, profitând şi de faptul că nu mai exista gard de protecţie în sectorul lor, şi au intrat în teren în timpul unei faze de atac a bănăţenilor, în minutul 86. Aproximativ 15 suporteri ai timişorenilor au intrat pe teren şi s-au îndreptat spre jucătorii celor două formaţii aflaţi în careul celor de la CFR Cluj, timp în care FC Timişoara a reuşit să marcheze, dar golul nu a fost validat. Unul dintre suporteri a furat mingea, în timp ce un altul a fost oprit cu greu exact înainte să ajungă la banca tehnică a timişorenilor.

Apoi, s-a pornit un conflict general între fanii bănăţeni şi jandarmi, iar suporterii au început să rupă scaune şi să le arunce spre forţele de ordine, dar au aprins şi multe torţe şi fumigene. În timpul încăierării, un jandarm a fost lovit puternic şi a căzut pe pista de atletism, dar s-a ridicat destul de repede. De asemenea, mai mulţi suporteri au fost răniţi. Într-un final, jandarmii au intervenit în forţă şi au evacuat o mare parte a galeriei bănăţene, în sectorul lor mai rămânând doar aproximativ 200 de fani.

Meciul s-a reluat după aproximativ 5 minute, la scorul de 3-0 pentru clujeni.

Peste 230 de suporteri timişoreni au fost amendaţi în urma incidentelor pe care le-au provocat, iar 62 de persoane au primit interdicţie de a participa la manifestări sportive pe perioade cuprinse între şase luni şi doi ani.

Finala Cupei României, dintre CFR Cluj şi FC Timişoara, disputată la Târgu Jiu, s-a încheiat cu scorul de 3-0 în favoarea ardelenilor.