MENIU

Comisia de anchetă în cazul Ridzi a primit o serie de documente de la MTS privind Ziua Tineretului

Foto: NewsIn

Membrii Comisiei de anchetă a deputaţilor au primit miercuri, trei contracte de consultanţă încheiate de MTS pentru organizarea Zilei Tineretului, împreună cu fişa de investiţii şi bugetul evenimentului, în timpul audierii fostului director de achiziţii, Dan Toia, care a demisionat în 5 mai.

Toia a afirmat că nu are cunoştinţă de procesele verbale de recepţie de după organizarea Zilei Tineretului, dar că procedura organizată pentru atribuirea contractelor a respectat prevederile legale pentru achiziţii publice.

La solicitarea unui membru al Comisiei, Toia a refuzat să prezinte comisiei câteva dintre atribuţiile sale în Ministerul Tineretului şi Sportului, conform fişei postului. "Atribuţiile mele sunt conform celor din fişele de post, recunosc că nu le cunosc în totalitate pentru că nu am în faţa mea această fişă de post, dar sunt atribuţiile specifice oricărui post de director de achiziţii şi investiţii", a spus Toia.

Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu a insistat: "totuşi încercaţi să ne citaţi din memortie din atribuţiile pe care le-aţi avut, câteva, eu unul nu am nevoie de formulări exacte din fişa postului". "Cu tot respectul şi nu vreau să jignesc pe nimeni, dar neavând în faţă această fişă a postului nu pot să comentez acuma, să-mi arog nişte atribuţii care poate sunt suplimentare celor existente", a fost răspunsul fostului director de achiziţii.

O altă persoană audiată de Comisie a fost Borbely Karoly, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Tineret din perioada guvernării Tăriceanu. Borbely a fost chestionat în legătură cu activităţile specifice şi costurile pe care le-au avut acestea spre deosebire de cele ale MTS. Bănicioiu a spus că pe data de 2 mai au fost organizate activităţi pentru tineret şi anul trecut şi acum doi ani, iar Borbely a răspuns că au fost organizate, "dar nu la un asemenea nivel". "Nu puteam să facem chiar de fiecare dată un asemenea eveniment aşa de mare din cauza fondurilor. Deci eu mă axam pe nopţile albe pentru că ăla mi s-a părut un eveniment care ţinea în priză tineretul", a spus fostul şef al ANT. 
În continuare Bănicioiu l-a întrebat dacă este de părere că "MTS putea să organizeze singur aceste acţiuni, dacă mai era nevoie de externalizarea acestui serviciu către alte firme".

"Daţi-mi voie să nu comentez activitatea Guvernului şi a ministerului pentru că nu-mi face deloc plăcere. La momentul în care conduceam Autoritatea pentru Tineret eu organizam cu oamenii pe care-i aveam în Centrală şi cu oamenii din teritoriu, făceam cu ei 100 de şedinţe, dacă trebuia, de aceea am  fost numit preşedinte", a spus Borbely, făcând precizarea că nu a încheiat contracte pentru organizarea evenimentelor.

Aceeaşi comisie a audiat-o marţi şi pe Monica Iacob Ridzi. Ministrul a fost chemat în faţa comisiei pentru a da explicaţii legat de modul în care a dispus cheltuirea fondurilor pentru organizarea Zilei Tineretului. La finalul audierilor, ministrul Monica Iacob Ridzi a anunţat că va demisiona din Guvern, dacă se va începe urmărirea penală în numele ei.

Citeşte şi  Ceartă în Parlament. Comisia de anchetă în cazul Ridzi îi audiază, astăzi, pe câţiva membri ai Ministerului Tineretului

Mai multe articole despre:
MTS Monica Iacob Ridzi Comisia de Anchetă