MENIU

Comisia de anchetă în cazul Ministerului Turismului va invita la audieri un membru CNA

Foto: Realitatea.NET

Deputaţii din Comisia de anchetă Udrea au anunţat că nu au primit răspuns la niciuna din sesizările transmise premierului privind ordinul emis de ANRMAP şi a comportamentului ministrului Turismului şi nici documentele solicitate MT şi au decis să cheme la audieri un reprezentant CNA.

Secretarul Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Elena Udrea, Claudiu Ţaga, i-a informat pe deputaţii forului că Guvernul nu a transmis niciun răspuns la cele două adrese înaintate de forul de anchetă, una în care se solicita premierului să dispună preşedintelui ANRMAP anularea unui ordin al Autorităţii catalogat drept "ilegal" de către deputaţi, şi o alta în care se aducea la cunoştinţă primului-ministru comportamentul "neconstituţional" al ministrului Turismului, Elena Udrea.

Potrivit lui Ţaga, Ministerul Turismului a transmis în cursul săptămânii trecute "cea mai mare parte" a documentelor legate de achiziţiile publice, însă nu a pus încă la dispoziţia Comisiei documentele privind ştatul de funcţii, fişele de post sau notele justificative pentru stabilirea sumelor alocate autorităţilor locale.

Pe de altă parte, secretarul Comisiei a adăugat că s-a primit un răspuns din partea preşedintelui ANRMAP, în care se precizează însă că documentele solicitate de parlamentari vor fi puse la dispoziţie numai "pe măsură ce se încheie supravegherea contractelor de achiziţii ale MT". "Deci avem de-a face cu un refuz nejustificat şi de la Ministerul Turismului de a pune la dispoziţie documente şi putem constata refuzul ANRMAP de a pune la dispoziţia Comisiei elemente din dosarele de achiziţii supravegheate", a concluzionat preşedintele forului, Ludovic Orban.

Deputaţii au decis să invite la audieri un reprezentant al CNA pentru a prezenta raportul de monitorizare a apariţiilor publice la televiziuni. "Avem nevoie, pentru a face o analiză asupra modului de cheltuire a banilor publici, de o monitorizare oficială a apariţiilor publice. Să transmitem o scrisoare oficială, să invităm un reprezentant desemnat de preşedintele CNA, pentru a da explicaţii suplimentare.Trebuie creată o distincţie clară între ceea ce înseamnă publicitatea unui eveniment, promovarea unui produs turistic şi publicitatea unei persoane, respectiv ministru sau oricine altcineva. Eu îmi aduc aminte, de exemplu, în spoturi şi clipuri difuzate am văzut o serie de personaje în afară de ministrul Turismului, era Flutur care aducea lumină de nu ştiu unde.  Erau tot felul de personaje care nu aveau nici un fel de legătură cu contractele propriu-zise", a comentat Orban.