MENIU

Colliers: Dacă nu apărea criza globală, oricum ar fi fost o criză locală în imobiliare

Foto: bronski.net

Oferta de pe piaţa imobiliară locală ar fi intrat într-o criză majoră în trei ani, dacă nu apărea criza globală care a blocat cererea, din cauză că majoritatea dezvoltatorilor nu dădeau plusvaloare proprietăţilor construite, a declarat Bogdan Georgescu, managing partner în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers România.

"Dacă nu era criza globală, în trei-cinci ani ar fi avut loc o criză majoră a ofertei de pe piaţa imobiliară, deoarece dezvoltările nu ţineau cont de cererea de pe piaţă. Se dorea doar vânzarea unui produs şi nu realizarea de plusvaloare. În acest moment de criză este afectată cererea, care conduce la un blocaj în piaţa imobiliară. Trebuie să învăţăm din criza globală pentru a evita pe viitor o criză locală", a menţionat reprezentantul Colliers.

Acesta a dat ca exemplu din perioada dinaintea crizei o situaţie în care şapte mall-uri localizate într-o intersecţie a Ploieştiului au primit finanţare şi care s-au dovedit a fi o himeră, în condiţiile în care, până în 2011, nu se mai aşteaptă livrări noi de spaţii comerciale.

Citeşte mai mult