MENIU

Colegiul Medicilor: Ministrul Sănătăţii a început o vânătoare în spitale

Foto: Realitatea TV

Reprezentanţii Colegiului Medicilor, dar şi rectorii Universităţilor de Medicină sunt în război cu ministerul Sănătăţii. Ei susţin că ministerul a început o vânătoare în spitale din cauza căreia au de suferit atât medicii care îşi fac treaba, cat şi pacienţii.

"Ştiu că există majoritate în parlament şi că oricând poate să fie desfiinţat Colegiul Medicilor dar aş vrea acelor politicieni să le atrag atenţia că această lege care poată să treacă nu rezolvă problema. Colegiul medicilor nu mai acceptă blamarea, tratamentul discreţionat şi să spunem această lapidare în piaţa publică a membrilor corpului", a declarat Vasile Astărăstoaie, Preşedintele Colegiului Medicilor.

La fel de pornit pe modul în care ministerul sănătăţii gestionează cazurile de la slatina şi Satu Mare a fost şi primarul general al Capitalei, fost manager al spitalului Universitar.

"Aş vrea să înţelegeţi că fenomenul ăsta de fugărire ptin ţată , atenţie fugărire în ţată pe care-l face subsecretarul de stat al dumneravoastră . El este un fel de hunter, eu aş face un film pe chestia asta", a precizat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Ministrul Sănătăţii spune însă că răspunde de ceea ce se întâmplă în spitale: "Eu cred că doctorul Arafat încearcă să-şi facă datoria. Este , reprezintă o parte a instituţiei statului. Ministerul sănătăţii pe anumite segmente trebuie să verifice ceea ce se întâmplă în spitale. Există o ruptură între modul în care se desfăşoară activitatea de urgenţă şi modul în care se desfăşoară activitatea înn restul spitalului."

Ministrul anunţă că va face un nou ordin pentru reglememtarea organizării fiecărei secţii din spital.
Mai multe articole despre:
spitale război Sorin Oprescu Ministrul Sanatatii