MENIU

Codruţa Kovesi îl critică pe Dan Voinea pentru restituiri de dosare în cazul Mineriada

Foto: romanialibera.ro

Procuroul general Laura Codruţa Kovesi a declarat joi, după avizul CSM de revocare a lui Dan Voinea, că nu a verificat dacă procurorul a avut dosare cu achitări de-a lungul carierei, dar că ştie că multe dosare ale acestuia au fost restituite de instanţă şi că a pus sub urmărire penală persoane decedate.

Procuroul general i-a răspuns astfel lui Voinea, care afirmase că nu a avut niciun dosar cu achitări din 1977, de când este procuror.

Kovesi a mai spus că Voinea, care s-a ocupat de dosarele Mineriadei, ar fi început urmărirea penală şi pentru fapte care nu sunt incriminate de lege.

Procurorul general a anunţat că va delega alt procuror pentru funcţia de adjunct al Secţiei Parchetelor Militare.

Secţia pentru procurori a CSM a decis joi revocarea din funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare a lui Dan Voinea, acesta anunţând, după decizie, că îşi va depune la Consiliu cererea de pensionare.

Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, i-a trimis, pe 27 octombrie 2008, ministrului justiţiei, Cătălin Predoiu, cererea de revocare a adjunctului Secţiei Parchetelor Militare, Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revoluţiei şi Mineriadei.

Kovesi a susţinut că procurorul militar Dan Voinea i-a prezentat lui Ion Iliescu o altă învinuire decât cea pentru care a început urmărirea penală.