MENIU

Coaliţia premierului Milo Djukanovici a câştigat alegerile din Muntenegru

Foto: RTV

Coaliţa condusă de premierul Milo Djkanovici a câştigat alegerile legislative anticipate care s-au desfăşurat ieri în Muntenegru, a anunţat o organizaţie independentă de monitorizare a scrutinului. Alianţa "Muntenegru european" a obţinut aproape 51 la sută din voturi, procent care îi va permite să ocupe 49 dintre cele 81 de mandate ale Parlamentului de la Podgoriţa.

Rezultatele oficiale vor fi cunoscute în cursul zilei de astăzi, dar susţinătorii lui Djukanovici au ieşit pe stradă pentru a sărbători victoria cu focuri de artificii şi muzică.

Partidul Socialist al Poporului, aparţinând opoziţiei pro-sârbe a câştigat doar 17 la sută din sufragii. Formaţiunea lui Djukanovici, artizanul desprinderii Muntenegrului de Serbia în 2006, se află la putere încă din 1991. Premierul a devansat alegerile cu 18 luni faţă de data stabilită iniţial pentru a obţine un mandat robust din partea alegătorilor înainte de a demara reformele economice menite să apropie fosta republică a Federaţiei Iugoslave de Uniunea Europeană şi NATO.

Mai multe articole despre:
alegeri coaliţie voturi rezultate partid Muntenegru