MENIU

Coaliţia cere ministrului Finanţelor să găsească bani pentru rezolvarea problemelor din Justiţie

Foto: NewsIn

Ministrul Finanţelor trebuie să găsească bani pentru a rezolva problemele din Justiţie. Gheorghe Pogea a fost însărcinat de conducerea Coaliţiei PSD-PD-L să găsească surse de finanţare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii instanţelor.

În cadrul şedinţei de luni a Coaliţiei s-a stabilit că prioritatea politică a guvernului o reprezintă situaţia din Justiţie, în condiţiile în care săptămâna aceasta va fi prezentat raportul Comisiei Europene pe Justiţie.

Pe de altă parte Ministerul Finanţelor a primit şi însărcinarea ca miercuri, în şedinţa de guvern, "să vină cu soluţia ca biletele la ordin să poată fi utilizate ca instrumente de plată de către autorităţile locale", a decalrat Dan Nica, menţionând că şi companiile trebuie să aibă o garanţie că îşi vor primi banii.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că la întâlnirea de luni a Coaliţiei s-au discutat mai multe decizii politice: cheltuielile pentru bunuri şi servicii, sporurile magistraţilor în contextul noii legi a salarizării şi menţinerea angajamentului de a achita hotărârile judecătoreşti care constată drepturi pentru trecut în cadrul legal în vigoare.