MENIU

Coaliţia a dezbătut luni măsurile anticriză

Foto: evz.ro

Şedinţa Coaliţiei de guvernare s-a desfăşurat luni, la Senat. Vicepremierul Dan Nica a declarat că prioritatea politică a Guvernului o reprezintă buna desfăşurare a Justiţiei. Principalele puncte de discuţie au fost măsurile anticriză, problemele din justiţie, dar şi raportul pe justiţie care va fi prezentat săptămâna aceasta de către Comisia Europeană.

Vicepremierul Dan Nica a declarat, la finalul şedinţei coaliţiei de luni, că ministerul Finaţelor trebuie să prezinte în şedinţa de Guvern de miercuri soluţiile prin care autorităţile locale să poată utiliza biletele la ordin ca instrumente de plată. 

Citeşte declaraţiile lui Dan Nica despre sprijinirea programelor investiţionale ale autorităţilor locale.

Totodată, la şedinţa de luni a fost invitat pentru prima dată şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Acesta a făcut un apel ferm la magistraţi să nu mai întrerupă activitatea de judecată şi şi-a afirmat disponibilitatea de a dialoga cu aceştia.

Ministrul Justiţiei a declarat că la întâlnirea Coaliţiei s-au discutat mai multe decizii politice: cheltuielile pentru bunuri şi servicii, sporurile magistraţilor în contextul noii legi a salarizării şi menţinerea angajamentului de a achita hotărârile judecătoreşti care constată drepturi pentru trecut în cadrul legal în vigoare.

Cătălin Predoiu a refuzat să facă vreun comentariu pe tema raportului de ţară pe justiţie, însă a spus că nu împărtăşeşte opinia lui Victor Ponta.

Victor Ponta a afirmat că raportul pe justiţie al Comisiei Europeane "n-are nicio valoare, este zero pentru justiţia din România", iar sporurile magistraţilor reprezintă banii la care aceştia au dreptul.

Săptămâna trecută PSD i-a somat public pe colegii de la guvernare să le dea un răspuns concret cu privire la măsurile anticriză propuse de ei.

"Atât PD-L, cât şi premierul Emil Boc nu au niciun fel de pretext să amâne exprimarea unui punct de vedere în legătură cu măsurile cuprinse în programul de acţiune propus de PSD", a afirmat Hrebenciuc.

În replică, premierul Emil Boc a declarat luni dimineaţă, la intrarea în Parlament, că "PD-L şi PSD sunt în parteneriat şi împreună la Guvernare. Nu PD-L este la putere şi PSD este în opoziţie. Ambele partide sunt împreună la Guvernare şi împreună trebuie să facă aceste analize."

Mai multe articole despre:
guvern şedinţă Emil Boc coaliţia