MENIU

CNAS a obţinut fonduri suplimentare de peste 42 milioane lei pentru spitale şi ambulanţe

foto: cnas.ro

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a obţinut întreaga sumă de peste 42 milioane de lei de la Ministerul Finanţelor, pentru a asigura finanţarea spitalelor de urgenţă şi a serviciilor de ambulanţă, a declarat şeful CNAS, prof. dr. Irinel Popescu.

"Am primit asigurări că din iulie vom avea încă 21,3 milioane de lei şi cu siguranţă vom avea bani pentru plata salariilor tuturor cadrelor medicale din sistemul sanitar. Menţionez şi faptul că, până în acest moment, nu s-a pus problema micşorării salariilor personalului medical. Facem tot posibilul să trecem peste aceste fenomene de criză fără prea multe efecte secundare", a adăugat preşedintele CNAS.

La începutul lunii iunie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut o suplimentare de fonduri a asigurărilor de sănătate de 21,3 milioane de lei de la Ministerul Finanţelor, pentru a asigura finanţarea spitalelor de urgenţă şi a serviciilor de ambulanţă, sumă ce reprezena jumătate din fondurile cerute de preşedintele CNAS. 

Preşedintele CNAS a mai spus că a făcut apel, în nenumărate rânduri, la firmele furnizoare de medicamente şi materiale sanitare să înţeleagă faptul că sistemul de sănătate este afectat de criza economică şi să continue aprovizionarea spitalelor, pentru ca sănătatea pacienţilor să nu fie pusă în pericol. 

Pe de altă parte, Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale, a anunţat că nu vor relua livrările către cinci spitale din ţară, din cauza datoriilor mari pe care mai multe unităţi sanitare din ţară le au faţă de companiile distribuitoare. 

Mai multe articole despre:
Ministerul Finanţelor bani ambulanţe CNAS