MENIU

CM de handbal: Umilită de Germania, România a încheiat pe locul 8!

Radu Voina nu a depăşit performanţele lui Gheorghe Tadici

În ultimul meci disputat la Mondialele din China, reprezentativa noastră a pierdut cu 25-35 în faţa Germaniei.

Au început en-fanfare şi au încheiat în genunchi. Componentele naţionalei noastre de handbal au debutat la CM din China cu un joc în care au marcat peste 50 de goluri şi au sfârşit prin a încasa 20 într-o repriză, de la Germania, situaţie care o aşează între cele mai mici reprezentive prezente la acest turneu final.

Locul atribuit trupei lui Radu Voina în competiţie este opt, fiindcă disputa cu nemţoaicele a fost pierdută fără drept de apel, 25-35. Fetele noastre nu au avut nici cea mai mică dorinţă de a lupta pentru poziţia a şaptea, care era în joc, şi au condus doar o singură dată, în debutul partidei, cu 2-1.

Singura căreia prezenţa în teren nu i s-a părut o pierdere de vreme a fost Carmen Amariei, insuficient însă ca echipa noastră să nu se facă de râs. După locul 4, la Mondialele din 2007, şi argintul de la CM 2005, această poziţie este de natură să ne îngrijoreze, mai ales că la Euro 2008 şi JO de la Beijing am ocupat locurile 5 şi, respectiv, 7.

Semifinalele CM din China sunt programate sâmbătă, când Franţa va înfrunta Spania, iar Norvegia va juca împotriva Rusiei.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida România - Germania 25-35