MENIU

CM de handbal feminin - România e obligată să bată vicecampioana Europei

Lupta va fi dură la semicerc, zilele următoare

Meciurile grupei principale încep sâmbătă (ora 11.15, cu China), iar naţionala noastră nu are voie să facă nici măcar un egal contra ţării gazdă, a puternicei Spanii sau a bronzului olimpic, Coreea de Sud, dacă vrea să meargă în semifinale.

A doua favorită la câştigarea titlului mondial înainte de startul competiţiei, naţionala feminină de handbal a României pleacă de pe locul patru în faza a doua a turneului, iar pentru a prinde una dintre semifinale este obligată să câştige toate cele trei partide pe care le mai are de disputat în Grupa Principală.

Cu două puncte şi golaveraj +5, fetele noastre sunt întrecute de Coreea de Sud (două puncte, golaveraj +7), Spania şi Norvegia (ambele câte patru puncte). Primul meci al reprezentativei noastre este programat sâmbătă (ora 11.15), contra reprezentativei ţării gazdă, China, o formaţie fără experienţă, de care se poate trece fără dificultate. Greul începe duminică (ora 11.15), când trupa antrenată de Radu Voina va întâlni Spania, marea surpriză a Europenelor de anul trecut. Atunci, ibericele au învins România şi nu au fost învinse decât în finală, de Norvegia.

După jocul cu vicecampioanele continentale, româncele vor întâlni o altă naţională puternică, a Coreei de Sud, a cărei recentă performanţă este bronzul olimpic, la Beijing 2008. Chiar şi un rezultat de egalitate într-una din aceste partide ne aruncă practic din zona semifinalelor în cea a luptei pentru locurile 5-12. Calificarea în careul de aşi ne-ar aduce teoretic adversare reprezentativele Rusiei (campioană mondială, vicecampioană olimpică şi bronz european) sau Danemarcei, echipă care nu s-a calificat la ultimele Jocuri Olimpice şi Campionate Mondiale şi s-a clasat pe locul 11 anul trecut, la CE.

În ceea ce priveşte naţionala României, aceasta s-a clasat pe locul 4 la CM 2007, pe 5 la Euro 2008 şi pe poziţia a 7-a la Olimpiadă.