MENIU

CM 2010: Răzvan Lucescu îşi doreşte ca România să continue seria rezultatelor bune şi cu Serbia

Foto: NewsIn

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat, vineri, că îşi doreşte ca tricolorii să rămână neînvinşi şi la finalul meciului cu Serbia, chiar dacă reprezentativa antrenată de Radomir Antic se poate califica matematic la Campionatul Mondial în cazul unei victorii.

"Mă aştept să văd o echipă a României determinată şi convinsă că poate obţine un rezultat bun, o echipă care să dorească să plece cu un rezultat frumos de la Belgrad. Vreau să continuăm acea serie începută în meciul cu Lituania, ceea ce ne-ar ajuta să creştem frumos. Trebuie să ţinem cont de situaţia grupei valorice de la tragerea la sorţi, am venit din grupa a treia în grupa a doua şi trebuie să ne menţinem acolo", a spus Răzvan Lucescu, la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Serbia.

Selecţionerul naţionalei României a spus cum crede că pot fi surprinşi jucătorii lui Radomir Antic: "Intrăm pe teren decişi să facem un joc bun, va depinde de cum vom interpreta începutul meciului, s-ar putea să profităm de starea lor de euforie pentru că vor fi împinşi de la spate de către suporteri. Arătăm că suntem uniţi, avem o stare de spirit foarte bună provocată de aceste patru meciuri în care nu am pierdut, învăţăm să creştem ca o echipă nouă".

Răzvan Lucescu s-a referit şi la atmosfera care va fi pe stadionul Crvena Zvezda: "Sunt frumoase meciurile ca acestea, cum e cel cu Serbia, de asta suntem în fotbal, plus că avem o experienţă acumulată până acum. Cea mai mare plăcere este să vezi un stadion plin cu spectatori, chiar dacă sunt ostili. Avem dorinţa de a face un rezultat cât mai bun, victoriile aduc victorii, rezultatele pozitive aduc rezultate pozitive".

Selecţionerul reprezentativei României a comentat şi revenirea lui Adrian Mutu la un meci oficial al tricolorilor: "Adi Mutu a trecut printr-o perioadă delicată, a revenit după accidentare, a început să joace şi la echipa de club şi asta e cel mai important. Sunt patru jocuri pe care le-am jucat fără el şi în aceste partide am obţinut rezultate interesante. Prin prezenţa lui Adi pe teren trebuie să crească şi valoarea echipei. E un jucător profesionist, întotdeauna intră pe teren să dea totul indiferent de momentele prin care trece".

Altfel, Lucescu a dezvăluit că şi-ar dori să vadă Serbia calificată la Campionatul Mondial din Africa de Sud: "La CM 2010 voi fi suporterul Serbiei, dar asta după meciul de sâmbătă".

Partida dintre Serbia şi România va avea loc sâmbătă, de la ora 21:30, în Grupa 7 a preliminariilor pentru CM 2010.
Mai multe articole despre:
Răzvan Lucescu România Serbia CM 2010