MENIU

Claudiu Niculescu: Dacă vom câştiga cu Steaua, vom fi campioni într-o proporţie foarte mare

Foto: NewsIn

Atacantul grupării Dinamo, Claudiu Niculescu, a declarat, miercuri, că o victorie a echipei sale în derby-ul cu Steaua ar fi echivalentă cu apropierea titlului de campioană a României.

"Va fi un meci de care pe care, chiar dacă Steaua nu trece printr-o perioadă foarte bună. Consider că dacă vom câştiga acest meci, vom fi campioni într-o proporţie foarte mare, chiar dacă vor mai rămâne 4 etape. Nu se poate spune că avem emoţii, există doar tensiune înaintea unui meci aşa de important", a spus Claudiu Niculescu.

Atacantul a rememorat momentele trăite atunci când a marcat contra Stelei: "Mi-a făcut mare plăcere să marchez în faţa Stelei de fiecare dată, nu cred că există plăcere mai mare decât să dai gol Stelei. Nici nu ştiu cum să mă exteriorzez după ce marchez. Dacă voi fi folosit, aş vrea să dau gol şi vineri".

Niculescu a vorbit şi despre atacul cu pietre asupra autocarului Stelei, incident în urma căruia oficialii roş-albaştrilor intenţionează să interzică accesul galeriei dinamoviste la meci: "A fost un incident regretabil, dar de-a lungul timpului şi nouă ne-au fost sparte geamurile de la autocar de foarte multe ori, am fost chiar atacaţi şi cu pietre. Nu ar fi frumos ca un derby să se joace fără suporterii echipei adverse. Vrem ca fanii noştri să fie pe Ghencea, pentru a face atmosfera pe care doar ei ştiu s-o facă".

Autocarul echipei Steaua, care se deplasa marţi spre Buzău, a fost atacat cu pietre la ieşirea din Bucureşti, iar fundaşul Pawel Golanski a fost rănit la cap, iar conform martorilor oculari există bănuiala că agresorii erau suporteri dinamovişti.

Ionel Dănciulescu a comentat la rândul său posibilitatea ca galeria roş-albilor să nu poată fi prezentă în Ghencea: "Cred că vom avea suporteri în Ghencea, pentru că şi ei au avut în turul campionatului. Probabil că vor avea loc incidente, pentru că aşa a fost mereu".

Atacantul grupării din Ştefan cel Mare a dorit să sublinieze importanţa meciului cu Steaua: "Suntem pregătiţi pentru acest meci, îl aşteptăm. Când joci la Dinamo, tot timpul este presiune, nu doar la derby-uri, dar întotdeauna meciul cu Steaua are ceva aparte. E cel mai important derby al României şi-l vom trata ca pe o finală, pentru că avem nevoie de victorie pentru a rămâne pe primul loc".

În încheiere, Dănciulescu a opinat că se aştepta ca Unirea Urziceni să aibă un parcurs bun: "Şi anul trecut, cei de la Unirea Urziceni au avut o evoluţie bună, iar dacă sunt pe locul 2, înseamnă că merită. Mihai Stoica şi Dan Petrescu au făcut lucruri foarte bune acolo, de asta e frumos fotbalul. Aşa a fost şi anul trecut, când CFR Cluj a câştigat campionatul".

Dinamo şi Steaua se vor întâlni vineri, de la ora 21:00, în derby-ul etapei a 30-a a Ligii I.