MENIU

Circa 800 de persoane "înarmate" cu flori s-au strâns în faţa sediului Guvernului din Chişinău

Foto: NewsIn

Între 700 şi 800 de manifestanţi, care purtau flori, s-au dus în faţa sediului Guvernului din Chişinău. Tinerii au explicat că "florile aduse reprezintă caracterul paşnic al acţiunii prin care îşi demonstrează dezacordul faţă de rezultatele alegerilor din 5 aprilie, precum şi faţă de acţiunile autorităţilor privitoare la cei care au participat la acţiunile paşnice din 7 şi 8 aprilie".

Un preot din satul Siteţ, Ion Vrânceanu, a adresat un apel la prudenţă către oamenii adunaţi, încercând să convingă tineretul să meargă la acţiunile de protest. Manifestaţiile din Republica Moldova, care au urmat victoriei comuniştilor în alegerile de duminică, au început luni printr-o impresionantă manifestaţie spontană a tinerilor, care s-au strâns în piaţa din centrul Chişinăului răspunzând apelurilor lansate pe reţeaua de socializare Twitter sau prin SMS-uri.

Modalitatea inedită de comunicare pusă la dispoziţie de noile tehnologii şi mai ales de internet a făcut ca aceste proteste, ce au culminat marţi cu violenţe, să fie numite "Revoluţia Twitter".

Un mesaj asemănător, transmis pe internet şi sms, a circulat zilele trecute chemând la o "mare revoluţie" pentru vineri, la ora 10.00. Guvernul moldovean a avertizat însă că o repetare a violenţelor de marţi, când au fost devastate sediile Parlamentului şi Preşedinţiei, ar putea duce la "jertfe umane".