MENIU

Circa 200 de angajaţi Metrorex au protestat la Guvern, ameninţând cu grevă generală pe 17 noiembrie

Foto: RTV
Pichet în faţa sediului Guvernului

Protestul din 10 noiembrie al angajaţilor de la Metrorex s-a încheiat fără incidente. Delegaţia sindicaliştilor a intrat la Guvern pentru a depune o adresă în atenţia lui Emil Boc, în care informează că la 1 noiembrie a expirat contractul colectiv de muncă.

Aproximativ 200 de angajaţi au protestat în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că la 1 noiembrie contractul colectiv de muncă a expirat şi că bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009 nu a fost încă aprobat, ameninţând cu grevă generală pe 17 noiembrie.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat că va solicita o majorare de salariu în cadrul noului contract colectiv de muncă, precizând că la negocieri se va ţine cont de devalorizarea leului comparativ cu euro, precum şi de inflaţie. "Deci procentul de la care vom pleca în negociere este în jur de 20% majorare salarială", a explicat Rădoi.

"Greva generală va avea loc marţi, pe 17 noiembrie, şi se vor bloca toate trenurile de metrou până la ora 16.00", a precizat preşedintele USLM.
Liderul de sindicat a precizat că, în caz de grevă generală, salariaţii de la Metrorex vor lucra conform legii, cu o treime din program, pe toată reţeaua, respectiv nu se va circula între 5.00 şi 16.00, ci doar de la 16.00 la 23.00.

Sindicaliştii de la metrou vor picheta zilnic, de marţi până vineri, în intervalul 11.00-13.00, sediul Guvernului.