MENIU

Ciprian Marica, Dorel Stoica şi Gabriel Torje au promovat examenul de bacalaureat

Foto: NewsIn

Fotbaliştii Ciprian Marica, Dorel Stoica şi Gabriel Torje au reuşit să promoveze examenul de bacalureat după ce în sesiunile anterioare nu l-au susţinut din diverse motive, în timp ce steliştii Vlad Rusu şi Mihai Onicaş nu s-au prezentat, pentru că se află în cantonament cu echipa în Austria.

Internaţionalul lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, absolvent al Colegiului Tehnic Traian, profilul matematică-informatică, la frecvenţă redusă, a ales să susţină examenul la 23 de ani. Dacă la Limba română nu s-a descurcat prea bine, primind 5,5 la oral şi 6 la scris, în schimb la opţional, acolo unde a ales Geografia în detrimentul Sportului, a primit nota 9,75. Atacantul a reuşit să treacă examnele cu media generală de 7,7.

Proaspăt absolvent al liceului Gheorghe Ţiţeica din Drobeta Turnu Severin, căpitanul Universităţii Craiova, Dorel Stoica, a obţinut nota 8 la ambele probe orale, Limba română şi Limba engleză, iar la Biologie 10, şi a terminat examenele cu media generală de 8,13.

Dinamovistul Gabriel Torje, care a terminat anul trecut Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timişoara, a reuşit să ajungă doar la această sesiune a bacalaureatului, pe care a încheiat-o cu media generală de 8,19, cele mai mari note primindu-le la Sport (10), Engleză oral (9,5) şi Geografie (9,25), în timp ce la Istorie şi Limba română scris a fost notat cu 6,25.

Stelistul Vlad Rusu, absolvent al liceului Mircea Eliade, a fost înscris pentru această sesiune a bacalaureatului, dar nu s-a prezentat la niciuna dintre probe deoarece se află în cantonament cu formaţia din Ghencea, aşa cum a fost şi cazul coechipierului şi colegului său de clasă, Mihai Onicaş.

Dat afară de la Universitatea Craiova tocmai pentru că şi-a dorit să susţină examenul în această sesiune, internaţionalul de tineret Constantin Gângioveanu a încheiat cu media 9,06, după ce a fost notat cu 10 la Limba română oral, 10 la Limba engleză oral, 10 la Sport, 9,2 la Geografie, 8,4 la Istorie şi 6,8 la română scris.

Colegul său din lotul alb-albastru, portarul Marian Mecea, nu a apucat să susţină decât o singură probă, Limba română oral, unde a primit 9, iar la scurt timp a fost anunţat că face parte din lotul primei echipe pentru cantonamentul din Austria şi a decis să amâne BAC-ul pentru următoarea sesiune. Incluşi de asemenea în lotul primei echipe, Ionuţ Popescu, Dan Gogoşoiu, Marius Ologu şi Radu Barbu şi-au amânat la rândul lor examenele pentru sesiunea următoare.

După ce a reuşit să promoveze cu Ceahlăul în prima ligă, tânărul Radu Mihai Miron a trecut şi peste examenele de la bacalaureat cu media generală 9, primind trei note de 10 la Limba română oral, Limba engleză oral şi Sport.

Gimnasta Sandra Izbaşa a promovat BAC-ul cu 9,71 şi obţinut a patra medie la bacalaureat dintre absolvenţii Liceului cu program sportiv din Deva. La Limba română, multipla campioană a primit 10 la oral şi 9,7 la scris, în timp ce cea mai mică notă a fost la Istorie (9).

În schimb, tenismena Sorana Cârstea şi-a amânat examenele pentru următorea sesiune, deoarece în această perioadă a participat la turneul de Mare şlem Wimbledon.

Mijlocaşul formaţiei FC Vaslui, Marius Ştefoi, a picat BAC-ul după ce la Limba română scris şi Biologie a fost notat cu 3,8, respectiv 1,9. În rest, tânărul jucător primise 7 la Limba română oral, 10 la Limba engleză oral, 8 la Geografie şi 10 la Sport.

Nici jucătorul lui FC Braşov, Alexandru Mateiu, nu s-a descurcat mai bine, nereuşind să treacă peste Limba română scris şi Matematică, unde a primit 3,35 la fiecare dintre ele.