MENIU

Cine vinde mai multe reviste: Mihaela Rădulescu sau Simona Pătruleasa?

Doto: standard.money.ro

Şedinţa de sumar în redacţia unei reviste glossy. Punctul culminant: "Pe cine punem pe copertă?". Linişte...şi episodul se repetă tot mai des. Dacă anii trecuţi zâmbetul Andreei Marin pe o copertă lucioasă asigura vânzări peste medie, acum revistele se confruntă cu insuficienta popularitate a noii generaţii de vedete, combinată cu saturarea generată de "vechea gardă". Situaţia este agravată de reducerea cheltuielilor dedicate achiziţiei de reviste şi de aglomeraţia de titluri.

"Revistele glossy se află în situaţia în care nu ştiu pe cine să mai pună pe copertă. Noile figuri nu sunt suficient de cunoscute ca să vândă mult, iar vechile au fost atât de mult exploatate încât s-a săturat toată lumea", descrie pe scurt dilema revistelor Cristina Bazavan, redactor-şef al lunarului glossy Tabu. Aceasta corelează situaţia din prezent de schi­mbul de generaţii de vedete, piaţa aflându-se într-un moment similar celui de la începutul anilor ‘90, când noile staruri din muzică şi televiziune luptau cu miza umplerii stadioanelor de către reprezentanţii vechii generaţii.

"Pentru că tinerii nu-şi mai iau informaţiile de la TV sau din presă şi pentru că internetul e sursa lor principală de distracţie şi informaţie, noile vedetele sunt cele de care te loveşti pe net. Noua vedetă nu va mai avea miza umplerii unui stadion, nici a Sălii Palatului, va umple un club cu spectatori plătitori", a explicat redactorul-şef al Tabu. Citeşte mai mult în Business Standard