MENIU

Cinci români, printre victimele cutremurului din Italia

Foto: EPA
R. Rusu: Avem patru decese confirmate şi o altă persoană dată dispărută
R. Rusu: 9 români din zona afectată de seism au cerut să se întoarcă în ţară

Cinci români au murit în cutremurul din Italia. Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile italiene au confirmat decesul membrilor unei familii de români, între care şi un minor.

Ministerul de Externe a confirmat marţi decesul a cinci persoane în cutremurul care a zguduit luni centrul Italiei. Este vorba despre o femeie, găsită luni seară sub dărâmături, o familie formată din trei persoane din localitatea San Domenico, regiunea Abruzzo, şi un minor, din aceeaşi localitate.  

Bilanţul cutremurului nu este încă definitiv, numărul victimelor scoase de sub darâmaturi fiind în creştere.

După încheierea operaţiunilor de salvare a supravieţuitorilor, de îndată ce autorităţile italiene vor autoriza transferul corpurilor neînsufletite în vederea înhumării, Ambasada României la Roma va acorda sprijinul necesar, în limita competenţelor sale.

''Nouă cetăţeni români din zona afectată de seism au cerut să se întoarcă în ţară. Ambasada a acordat titluri de călătorie pentru şase dintre aceştia. Ceilalţi trei nu aveau nevoie de astfel de titluri. Toţi vor să se întoarcă în ţară'', a mai spus ambasadorul României la Roma.

MAE solicită românilor care se află sau cunosc conaţionali în situaţii de risc din cauza acestui seism, să contacteze misiunile României în Italia. Numărul de urgenţă al Ambasadei este 0039 345 230 24 89.

Potrivit Ministerului român de Externe, în Abruzzo se află aproximativ 20.000 de români

După încheierea operaţiunilor de salvare a supravieţuitorilor, de îndată ce autorităţile italiene vor autoriza transferul corpurilor neînsufleţite în vederea înhumării, Ambasada României la Roma va acorda sprijinul necesar, în limita competenţelor sale, precizează MAE.

Ambasada română este în contact cu autorităţile locale, asociaţiile de români si parohiile româneşti, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din Italia, a precizat MAE.

Citeşte şi:

"O familie de români a murit în urma cutremurului din Italia"

 

"Fetiţa româncă dispărută în cutremurul din Italia ar fi murit"