MENIU

Cicliştii bucureşteni vor trimite mesaje pentru Copenhaga

ciclişti

La iniţiativa proiectului Ride Planet Earth, ciclişti din întreaga lume vor ieşi în stradă pe 5 şi 6 decembrie 2009, demonstrând capacitatea şi dorinţa oamenilor de pretutindeni de a lua atitudine împotriva schimbărilor climatice

Cicliştii bucureşteni au fost aşteptaţi sâmbătă, începând cu 14:30, în Piaţa Constituţiei, să se alăture unei mişcări globale, care va implica marile oraşe din întreaga lume, pentru a transmite mesaje liderilor mondiali care se vor reuni în cadrul Conferinţei de la Copenhaga din 7 decembrie.

La iniţiativa proiectului Ride Planet Earth, ciclişti din întreaga lume vor ieşi în stradă pe 5 şi 6 decembrie 2009, demonstrând capacitatea şi dorinţa oamenilor de pretutindeni de a lua atitudine împotriva schimbărilor climatice, se arată în comunicatul transmis vineri de WWF România.

Proiectul Ride Planet Earth a fost iniţiat de Kim Nguyen, un tânăr australian care a pornit pe bicicletă acum 16 luni din Brisbane, Australia spre Copenhaga, Danemarca, trecând şi prin Bucureşti.

\"Scopul călătoriei sale a fost de a aduna mesaje de la oameni preocupaţi de protejarea mediului şi îngrijoraţi de impactul schimbărilor climatice. Mesajele colectate de-a lungul călătoriei vor fi prezentate în decursul Conferinţei Naţiunilor Unite, pentru a convinge guvernele lumii să ia acţiuni imediate cu privire la un acord despre problema climatului global\", se mai arată în comunicat.

Ride Planet Earth urmăreşte schimbarea stilului de viaţă personal, promovând diferitele tipuri de transport sustenabil, ca parte a paşilor necesari în lupta împotriva schimbărilor climatice, deoarece, potrivit reprezentanţilor organizaţiei, \"oricare ar fi decizia delegaţiilor guvernamentale, la fel de important este şi comportamentul fiecărui individ în parte\".

Mai multe articole despre:
Bucureşti conferinţă mediu Copenhaga ciclişti