MENIU

Ciclism - Turul României va avea 7 etape şi un prolog, urmând să fie parcurşi 1.119 kilometri

Foto: NewsIn

Cea de-a 46-a ediţie a Turului Ciclist al României, programat în perioada 6-13 iunie, va cuprinde şapte etape şi un prolog, iar în total vor fi parcurşi 1.119 kilometri şi va avea premii totale de aproximativ 35.000 de euro.

La competiţie vor participa 72 de ciclişti din Bulgaria, Grecia, Ucraina, Olanda, Ungaria, Italia, Germania, Turcia şi România. La conferinţa de prezentare a ediţiei a 46-a a fost prezent şi ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a care a promis că turul va fi unul "de nota 10". "Prin implicarea Ministerului, dorim să-i încurajăm pe tineri să practice acest sport dificil, să se autodepăşească şi să reprezinte România în competiţiile internaţionale, aşa cum a facut-o Mircea Romaşcanu, triplu câştigător al Turului Ciclist", a spus Iacob-Ridzi.

Ministerul Tineretului şi Sportului a oferit organizatorilor Turului Ciclist al României suma de 150.000 de lei. Pe lângă această sumă, Federaţia a mai primit un cec în valoare de 160.000 de lei de la sponsorul BRD Group Societe Generale.

Turul României este de categoria 2.2 şi este înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI). Competiţia este rezervată echipelor UCI continentale, echipelor naţionale, regionale şi de club, care trebuie să aibă în componenţă rutieri Under 23 şi clasificaţi Elite (minim 4, maxim 6).

Turul României va porni de la Constanţa şi va trece prin Brăila, Bacău, Botoşani, Suceava, Târgu Neamţ, Miercurea Ciuc, Sibiu şi se va încheia la Bâlea Lac.
Mai multe articole despre:
ciclism Turul României Monica Iacob-Ridzi