MENIU

CIA începe să monitorizeze reţelele sociale

FOTO: cia.gov

Serviciul secret SUA se pregăteşte să citească postările pe bloguri, update-urile pe Twitter şi recenziile de carte pe care le facem pe Amazon.

O divizie din cadrul CIA a decis să investească în Visible Technologies, firmă de software care se ocupă cu monitorizarea reţelelor sociale, realatează revista Wired. Mişcarea are în spate dorinţa CIA de a se specializa în utilizarea "inteligenţei open-source", acea informaţie care este disponibilă publicului, dar este adesea îngropată în mormanul de show-uri TV, articole de ziar, postări pe bloguri, filmuleţe online sau emisiuni radio.

Tehnologia va fi utilizată pentru a monitoriza informaţiile globale care circulă pe canalele publice pentru a fi la curent cu ceea ce împărtăşesc vocile influente de pe toate meridianele.

Chiar dacă aceste informaţii care vor fi culese sunt publice, CIA se jură că nu le va folosi pentru operaţiuni sau investigaţii neautorizate. "Serviciile secrete sau angajaţii acestora pot fi tentaţi să utilizeze sistemul pentru a aduna informaţii despre personaje politice, critici sau jurnalişti, pe care să le utilizeze în scop politic. Nu vom permite acest lucru, chiar dacă informaţiile în cauză sunt open source", se arată într-un document CIA.
Mai multe articole despre:
servicii secrete CIA monitorizare reţele sociale