MENIU

Chișinăul infirmă informațiile potrivit cărora rușii au bombardat Ucraina din Marea Neagră, prin spațiul aerian moldovean

Resturile unei rachete rusești (Profimedia)

Ministerul Apărării Naționale de la Chișinău infirmă informațiile potrivit cărora spațiul aerian al Republicii Moldova ar fi fost survolat de rachete de croazieră rusești lansate din Marea Neagră în urma atacurilor din dimineața zilei de joi, 9 martie, asupra Ucrainei. Comunicatul vine după ce pe rețelele de socializare a apărut o hartă care arăta traiectoria rachetelor lansate din Marea neagra, una dinte ele fiind chiar pe deasupra Chișinăului.

Ministerul Apărării a precizat că, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune și spațiul aerian național pentru a evita orice riscuri la adresa țării

 

 

Comunicatul a apărut după ce în spațiul virtula a apărut informația că mai multe rachete rusești au fost trase "peste" Moldova, din Marea Neagră, către ține din Ucraina.

 

 

 

În dimineața zilei de joi, lovituri masive cu rachete au ţintit regiunile Harkov şi Odesa, din estul, sudul, dar şi în vestul Ucrainei. În regiunea Odesa, guvernatorul Maksim Marcenko a raportat că "rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi au avariat clădiri rezidenţiale", vorbind despre o "lovitură masivă de rachete".